Logo Icarus

Informatie

Bezoek ook: Facebook - Forum

De Amsterdamse Luchtvaartclub ICARUS ( L.C.Icarus ) is opgericht op 14 mei 1959 te Amsterdam. Na een aantal verhuizingen maken wij sinds oktober 2012, als gast, gebruik van de faciliteiten van het ROC Op Maat in de Erik de Roodestraat 18 1056AM in Amsterdam. 

- Groep 1, jeugdleden. In de leeftijd van 9-16 jaar. Zij bouwen in de periode september t/m mei op de clubavonden onder leiding van een bouwleider een modelvliegtuig met of zonder radiografische besturing. Daarvoor gebruiken ze materialen en gereedschappen van de club en betalen € 5,-- euro per maand ( behalve juni , juli en aug).

- Groep 2, volwassen leden. Zij bouwen thuis en/of op club met zelf gekochte materialen en gebruiken de clubavond tevens als praatavond tot circa 22:30.
Deze leden betalen een vaste contributie van € 25,- per jaar, dit voor diverse kosten, bijvoorbeeld voor het abonnement op "hobby-magazines".

De bouwleider staat u, indien gewenst, met raad en daad terzijde en adviseert u over modellen, zenders, gereedschappen, enz.

Clubavond

Deze is op maandagavond van 19:30 tot 23:00 uur in de “even” weken, dus 1 x per 2 weken.

Hier kunnen de leden praten over onze hobby, bouwen aan een model maar ook vliegen in de sportzaal, ong. 20 x 12 x 5 meter, van het ROC. Dit met “kleine” helikopters/quadcopters en vliegtuigen.

Bijna elk jaar loopt er een project waarbij de leden, die daar interesse in hebben, gezamenlijk een eigen model bouwen. Het materiaal daarvoor wordt gemeenschappelijk ingekocht. Hierbij worden allerhande technieken toegepast zoals: piepschuim snijden en lijmen m.b.v. glasmatten en epoxy of het gebruik van carbonfiber vleugelliggers en depron.

Modelvliegen

Gevlogen wordt op een terrein aan de Kaapstadweg in Amsterdam Westpoort vlak bij het dorp Ruigoord. GPS: 52 24 15 00 / 04 44 15 00. Dit is 3 km vanaf de Westelijke Randweg, afslag IJmuiden (S103) en dan via de Westpoortweg (S102/N202).

Ook met openbaarvervoer te bereiken: regioliner 82 Connexxion vanaf Sloterdijk naar IJmuiden. Halte Ruigoord.

Vliegles

We hebben beschikking over een computer met daarop de Phoenix Flight Simulator om zich de basishandelingen voor vliegtuig- en helikoptervliegen eigen te maken.

Voor “leerling” vliegers beschikt de club over een dubbele set gekoppelde Spektrum zenders waarmee we op de vlieglocatie buiten les geven met een “Easy Star” en een elektromotor trainermodel.

In de sportzaal kunnen leerlingen leren helicoptervliegen met een Blade 120 SR en de gekoppelde zenders.

Indoorvliegen

In samenwerking met de Purmerendse modelbouwclub Mistery wordt in de wintermaanden eenmaal per maand in een grote sporthal indoorvliegen georganiseerd. Hierbij dienen de deelnemers zelf een bijdrage te betalen voor de huur van de hal.

Informatie

Tot zover een indruk. We hopen u te ontmoeten op onze clubavond of op ons vliegterrein.

U kunt altijd een keer vrijblijvend langskomen of een mail sturen voor nadere informatie naar: info@modelvliegclubicarus.nl.

Ook zijn wij tegenwoordig te vinden op Facebookhttps://www.facebook.com/groups/IcarusAmsterdam